Фугиране на паркет

При реденето или пренареждането на паркет е съвсем ясно, че паркетните ламели не могат да лепнат плътно една до друга. Въпреки че парчетата са старателно комбинирани в съответната фабрика, появата на фуги е неизбежна. Именно затова редом с тези услуги трябва да се извърши и фугирането на паркета, чиято основна задача е да запълни пролуките между отделните елементи.

Защо?

E
След фугирането на паркета подът ви ще се превърне в хомогенна настилка и ще получи цялостен и завършен вид.
E
Освен безспорният визуален ефект, който се постига, фугирането на паркета има и други функции, а именно да уплътни отделните паркетни части, така че те да бъдат готови за експлоатация. Именно по тази причина правилният избор както на материали, така и на фирма, има ключова роля.

Как?

E
При фугирането на паркет се изисква много прецизност, внимание и търпение, за да бъде извършена качествено работата. Това е може би най-бавният процес, тъй като третираните участъци са малки, но от изключителна важност за общата визия на пода.
E
Фугирането на паркета се извършва със специална за целта смес, чийто цвят трябва максимално да се доближава до този на избраната от вас настилка. Ако все пак се получи някакво дори и леко разминаване, то не бива да се притеснявате, защото след фугирането на паркета, върху него се нанася покривен слой, който уеднаквява тоновете.
E
Сместа за фугиране на паркет започва да се поставя само тогава, когато останалите дейности са приключили (настилката е наредена, пренаредена или изциклена), а не на скърцащ и разместен паркет. След като сместа е нанесена на нужните места, се изчаква да изсъхне и после прецизно се проверява фуга по фуга - дали има нужда от повторно попълване, или от премахване на някои места.

Ние предлагаме качествено фугиране на паркет, след което помещението ви ще придобие изцяло завършен вид. Благодарение на нашите професионалисти в сферата ви гарантираме дълготрайност и качество.

Call Now Button